ممکن است به نظر برسد که فناوری تلویزیون های اولد جدید تفاوت چندانی با پنل های LED گسترده تر موجود در بازار ندارد. اما کلمه «ارگانیک» به معنای تفاوت در روش نمایش تصاویر بر روی صفحه است. در این مطلب، ما شرکت با نه تی وی به صورت اختصاصی درباره مزایا و معایب تلویزیون های اولد صحبت خواهیم کرد. پس، با ما همراه باشید.
تلویزیون های اولد چگونه کار می کنند؟
دیودهای ساطع نور ارگانیک تلویزیون های اولد که در حال حاضر بر نمایشگرهای پریمیوم مصرف کننده غالب هستند، به دلیل سطوح مشکی، نسبت کنتراست و کارایی HDR (محدوده دینامیکی بالا) مشهور هستند. در واقع، قابلیت های منحصربه فرد روشنایی پنل های OLED یک استاندارد ثانویه از گواهینامه برای سازگاری با HDR را الزامی می کند. فن آوری های نمایشگر قبلاً مجبور بودند حداقل حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت، معادل ۱۰۰۰ کندل در هر متر مربع (cd/m2) را برای دستیابی به استاندارد HDR ایجاد کنند. در مقایسه، تلویزیون های OLED می توانند محتوای زنده و HDR با تقریباً نیمی از خروجی تولید کنند: تقریباً ۵۴۰ نیت. این کارایی بی سابقه، پنل های OLED را به عنوان بهترین نمایشگرهای محدوده دینامیکی در بازار معرفی کرده است. اما تلویزیون های OLED واقعاً چگونه کار می کنند؟ آوانتاما یکی از فرمول دهنده های پیشرو در صنعت راه حل های نانوذرات برای کاربردهای الکترونیک چاپی است. در این پست وبلاگ، قصد داریم توضیح دهیم که چگونه OLEDها کار می کنند، پاسخ دهیم که چگونه OLEDها نور ساطع می کنند و چرا آن ها به راحتی با فرمت های محتوای نسل بعدی مانند HDR10+ و Dolby Vision سازگار هستند.
اصول کار تلویزیون های اولد
تلویزیون های اولد سیستم های ترکیبی هستند که در یک ساختار لایه ای چیده شده اند. بسیار شبیه نمایشگرهای کریستال مایع (LCD) که سال ها قبل از شروع به کار پنل های OLED صنعت تلویزیون را در انحصار خود درآوردند. مؤلفه اصلی در این ساختار فتومتر است و خود امیتر در یک ساختار لایه ای مشابه قرار گرفته است که شامل جوهرهای آلی رسوب شده متوالی با خواص فوتوالکترونیکی متفاوت است. اینها بین یک آند و یک کاتد قرار گرفته اند و این پشته پرتاب کننده عکس را به یک مدار مستقل تبدیل می کنند.
مزایای تلویزیون های اولد
صفحه نمایش LED یک صفحه نمایش کریستال مایع با نور پس زمینه LED بهبود یافته. در تلویزیون های LCD مدرن، کریستال های مایع تحت تأثیر الکتریسیته می چرخند و نور را از هر پیکسل تصویر عبور می دهند. نور از فیلترها (قرمز، آبی و سبز) عبور می کند و در صورت مخلوط شدن، رنگ هایی از تیره ترین تا سفید ایجاد می شود. اگر تمام کریستال ها بچرخانند تا هیچ یک از سه رنگ را از دست ندهند، خروجی سیاه است. کریستال ها مزایای خود را دارند: هزینه کم، ظرافت و سبکی مواد، اما یک اشکال مهم وجود دارد. کریستال ها روی نور همپوشانی دارند، اما نور پس زمینه به کار خود ادامه می دهد. نور بر روی پیکسل های «سیاه» می افتد، که باعث می شود تصویر تاریک محو شود. اگر پیکسل الکتریسیته دریافت نکند، ما شاهدعدم وجود نور هستیم. مقادیر مطلقاً صفر برای رنگ و روشنایی درک کنتراست را تغییر می دهد. در صفحه نمایش OLED، حتی حداقل میزان نور در قسمت های تاریک تصویر روشن تر از صفحه نمایش LED است. علاوه بر این، پیکسل ها در صفحه نمایش های OLED می توانند برای فعال سازی و حرکت کریستال ها که به زمان بیشتری نیاز دارد، بر خلاف تأخیر در پنل های LED، تقریباً فوراً تغییر رنگ دهند. یکی دیگر از مزایای فناوری OLED که از سطح مشکی و کنتراست ناشی می شود، رنگ های اشباع واقعی است. در ادامه سایر مزایای تلویزیون های اولد به شما خواهیم گفت:
1. تلویزیون های اولد دارای رنگ مشکی عالی و نسبت کنتراست بی نهایت هستند
تلویزیون های اولد پر از پیکسل های خودنور است. این باعث می شود تلویزیون در مورد سطح مشکی و نسبت کنتراست در یک مزیت بزرگ قرار گیرد. هر زمان که یک تلویزیون OLED یک صحنه سیاه را نمایش می دهد، پیکسل های جداگانه به طور کامل خاموش می شوند. از آنجایی که این پیکسل ها در حالت خاموش خود نوری از خود ساطع نمی کنند، صفحه نمایش را سیاه نشان می دهد که گویی تلویزیون خاموش است. آن ها به همین دلیل نسبت کنتراست بی نهایت دارند. نسبت کنتراست به سادگی تفاوت بین روشن ترین و تاریک ترین نقاط روی صفحه نمایش است. از آنجایی که سطوح مشکی برای یک تلویزیون OLED ۰ نیت است و نمی توانید چیزی را بر صفر تقسیم کنید، نسبت کنتراست بی نهایت دارد.
2. تلویزیون های OLED وسیع ترین زاویه دید را ارائه می دهند
همه هنگام تماشای محتوا درست جلوی تلویزیون نمی نشینند. اگر تلویزیون را با زاویه نگاه می کنید، باید مطمئن شوید که تجربه بصری شما تحت تأثیر قرار نمی گیرد. خوشبختانه، تلویزیون های OLED در مقایسه با همتایان LED سنتی خود، زوایای دید بی نظیری را ارائه می دهند. در حالی که تلویزیون های QLED در سال های اخیر در این بخش پیشرفت کرده اند، اما تلویزیون های OLED همچنان در صدر هستند. حتی در زوایای شدید خاموشی، رنگ و روشنایی اندک یا بدون کاهش است. بنابراین، مهم نیست در کجای اتاق نشسته اید، بهترین کیفیت تصویر ممکن را دریافت می کنید.
3. تلویزیون های OLED در مصرف انرژی کارآمد هستند
از آنجایی که پنل های OLED برخلاف صفحه نمایش های LED معمولی نور پس زمینه ندارند، از نظر تئوری انرژی کارآمدتری دارند. بسته به صحنه ای که در حال تماشای آن هستید، بسیاری از پیکسل های سیاه که خاموش هستند، برق مصرف نمی کنند. با این حال، تنظیم روشنایی تلویزیون OLED شما عامل بزرگی در تعیین انرژی مصرفی آن خواهد بود. اگر اغلب محتوای HDR روشن تماشا می کنید، تلویزیون OLED شما نسبت به نمایش محتوای SDR انرژی بیشتری مصرف می کند. تا زمانی که سطح روشنایی خود را به حداقل برسانید، تلویزیون OLED شما انرژی کمتری نسبت به تلویزیون LED متوسط شما مصرف می کند.
4. تلویزیون های اولد زمان پاسخگویی بی نظیری را ارائه می دهند
اگر اهل بازی هستید، به دلیل سرعت پاسخگویی پیکسل ها، از انجام بازی ها در تلویزیون های اولد لذت خواهید برد. به زبان ساده، زمان پاسخگویی زمان صرف شده توسط یک پیکسل برای تغییر رنگ از رنگی به رنگ دیگر را اندازه گیری می کند. این به معنی تصاویر واضح تر در طول صحنه های سریع است که در هنگام بازی بسیار مهم است. نمایشگرهای OLED به طور متوسط زمان پاسخگویی پیکسلی تقریباً فوری ۰.۲ میلی ثانیه دارند. این اعداد باعث شرمساری پنل های LCD و QLED معمولی می شوند، با زمان پاسخگویی تقریباً ۳.۵ میلی ثانیه. این فناوری در حال حاضر برخلاف سایر فناوری های نمایشگر موجود در بازار است، و دلیل اصلی اینکه OLED می تواند به آن دست یابد، روشن و خاموش شدن پیکسل ها به صورت جداگانه است.
معایب تلویزیون های اولد
همانطور که در مورد کیفیت رنگ، کاهش تاری حرکت به محتوای اصلی بستگی دارد. از نظر تئوری، فناوری OLED از استانداردهای LCD و LED در انتقال حرکت بهتر عمل می کند. در عمل، فقط فایل های آماده شده مخصوص و حالت کاهش تاری به نتایج قابل توجهی منجر می شود. فیلم های پویا با فرکانس تصویر ۲۴ فریم در ثانیه کار نمی کنند. در عین حال، یافتن ویدیو با وضوح ۴K، با رنگ های واقعی و نرخ فریم بالا به طور همزمان برای توجیه خرید یک پنل OLED گران قیمت، بسیار دشوار است.
1. تلویزیون های اولد دارای سطوح روشنایی متوسط هستند
همانطور که ما دوست داریم از کیفیت تصویر تلویزیون های اولد قدردانی کنیم، نمی توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که سطح روشنایی آنقدرها هم عالی نیست. اگر فردی هستید که اغلب در یک اتاق روشن تلویزیون تماشا می کنید، این باید نگران کننده باشد. هنگام مشاهده محتوای HDR، حداکثر روشنایی برای تلویزیون های OLED در محدوده ۶۰۰-۸۰۰ نیت است. تلویزیون های QLED رقیب در بازار به راحتی می توانند به دو برابر اوج روشنایی برسند.
2. تلویزیون های اولد مستعد سوختن هستند
یکی از مشکلات مهمی که فناوری OLED از زمان معرفی آن گریبان گیر آن بوده، سوختن صفحه نمایش یا حفظ تصویر است. تلویزیون های اولد که برای مدت طولانی از آن استفاده می کنید ممکن است شروع به حفظ تصاویر ثابت نمایش داده شده روی صفحه برای ساعت ها کند، مثلاً آرم کانال. این به دلیل تخریب نابرابر پیکسل ها در یک دوره زمانی طولانی رخ می دهد. تک تک پیکسل هایی که برای نمایش تصاویر ثابت در تلویزیون شما روشن می شوند، سریع تر از پیکسل های اطرافشان تخریب می شوند. این حفظ تصویر دائمی است و زمانی که صفحه نمایش شما سفید باشد بیشتر متوجه آن خواهید شد. اگرچه سازندگان ادعا می کنند که با ویژگی هایی مانند تغییر پیکسل از سوختن جلوگیری می کنند، اما همچنان باید مراقب استفاده خود باشید، به خصوص اگر قصد دارید تلویزیون OLED خود را برای سال ها نگه دارید.
3. تلویزیون های اولد گران هستند
وقتی اولین نسل تلویزیون های OLED عرضه شدند، برای اکثر مردم دور از دسترس بودند. در حالی که درست است که قیمت این تلویزیون ها در چند سال اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما هنوز چند صد دلار گرانتر از تلویزیون های QLED با اندازه مشابه هستند. این تفاوت با افزایش اندازه صفحه نمایش بیشتر می شود. به عنوان مثال، سامسونگ QN90A برای مدل ۸۵ اینچی ۴۹۹۹ دلار قیمت دارد، در حالی که LG C۱ برای مدل ۸۳ اینچی ۵۹۹۹ دلار قیمت دارد.
4. تلویزیون های OLED برای همه ایده آل نیستند
اگر سعی می کنید مقداری پول پس انداز کنید و یکی از معایب دیگر شما را آزار می دهد، خرج کردن پول نقدی که به سختی به دست آورده اید برای تلویزیون های اولد تصمیم عاقلانه ای خواهد بود. مطمئنا، ممکن است بهترین کیفیت تصویر را نداشته باشد، اما تلویزیون روشن تری دریافت می کنید که در طولانی مدت دوام می آورد.
تلویزیون OLED بخریم یا نه؟
تاکنون، برای اکثر خریداران، پاسخ منفی است. اگر برای استانداردهای HDR-10 یا Dolby Vision نیازی به پشتیبانی اجباری ندارید، می توانید مبلغ بسیار کمتری را برای تلویزیون 4K-LED با تاری کم و تاخیر سیگنال ورودی خرج کنید. شما آبدارترین تصویر را دریافت نمی کنید، اما برای مثال می توانید یک سیستم صوتی خوب بخرید. اگر همچنان می خواهید به دنیای HDR بپیوندید، در این صورت بهتر است صفحه نمایش OLED را انتخاب کنید، اما لازم است که آن را به درستی کالیبره کنید. برای اتاق های بزرگ، خرید چنین تلویزیون هایی به صرفه نیست، مگر اینکه در مدل ۷۷ اینچی ال جی بیش از ۲۰۰۰۰ دلار داشته باشید. سطح کم تاری و رنگ های روشن پنل های تلویزیون های اولد نیز برای بازی ها خوب است، اما باید تأخیر بیشتر سیگنال ورودی را در نظر گرفت که بر پاسخ دهی کنترل تأثیر می گذارد و به ویژه در بازی های شبکه بسیار مهم است. این مشکل سازندگان قبلاً شروع به حل به روزرسانی سیستم عامل کرده اند. فناوری های استاندارد HDR و OLED در حال حاضر شما را با کیفیت تصویر شگفت زده می کنند، اما محتوای مناسب برای آن ها هنوز کافی نیست.
اکنون که تمام جوانب مثبت و منفی تلویزیون های اولد را می دانید، می توانید تصمیمی آگاهانه بگیرید تا از پشیمانی خریدار جلوگیری کنید. و اگر تلویزیون OLED خریداری می کنید، می دانید که چگونه از مشکلات سوختگی جلوگیری کنید و مطمئن شوید که سطح روشنایی بر تجربه تماشای شما تأثیر نمی گذارد.
تعمیرات تلویزیون دوو
- ID
در راستای رقابت و مواردی مانند چشم و هم چشمی و در کنار کم اطلاعی نسبت به نوع نیاز خودمان، بعضا هزینه هایی را پرداخت می کنیم که می شود با مدیریت درست ...
مسلماً همه ما میدانیم در بین نمونه های مطرح تلویزیون در بازارهای امروزی، نمایشگرهای k 8 حرف زیادی برای گفتن دارند. زمانی که نمایشگرهای K4 پا به عرصه ...
تکنولوژی هر روزه در حال پیشرفت است به گونه ای که وسایل دیجیتال تشنه آمیخته شدن با فناوری های جدید هستند و تولید کنندگان هم برای درخشیدن و ابداع هر چه ...
ممکن است به نظر برسد که فناوری تلویزیون های اولد جدید تفاوت چندانی با پنل های LED گسترده تر موجود در بازار ندارد. اما کلمه «ارگانیک» به معنای تفاوت ...
تلویزیونها از تکنولوژیهای پیشرفته امروزی هستند که در بسیاری از خانهها و محیطهای کاری استفاده میشوند. تلویزیونهای دوو، یکی از برندهای محبوب در ...
تعمیر و تعویض پنل تلویزیون دوو
اصلی ترین و گران قیمت ترین بخش تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی پنل و یا همان صفحه نمایش آن است که ارزش آن برابر ارزش ...