در راستای رقابت و مواردی مانند چشم و هم چشمی و در کنار کم اطلاعی نسبت به نوع نیاز خودمان، بعضا هزینه هایی را پرداخت می کنیم که می شود با مدیریت درست آنها را در حساب خود نگه داشت. یکی از این موارد، خرید سایز نامناسب تلویزیون است. این مورد نه تنها در زمان خریدن سایز بزرگ که در زمان خرید سایز کوچک نیز، هزینه شما را اتلاف می کند. در ادامه دلیل کامل این موارد را خواهیم گفت و همچنین مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی دوو در این مطلب به صورت کامل توضیح خواهد داد که کدام سایز تلویزیون برای شما مناسب تر است؟
خرید سایز تلویزیون نامناسب، عاملی برای دور ریختن سرمایه
شما اگر به صورت مناسب و استاندارد سایز تلویزیون خود را انتخاب نکنید، به مشکل می خورید و باید در پی تغییر آن باشید. اما چرا این اتفاق می افتد. به این خاطر که سایز تلویزیون خریداری شده کوچکتر یا بزرگتر از شرایط استاندارد است. در حالی که سایز تلویزیون کوچکتر باشد، تصویر کوچک و فاصله دور تلویزیون در محیط خانه شما، باعث می شود که لذت کافی را از دیدن سریال ها، فیلم ها و مسابقات ورزشی نبرید و تصمیم بگیرید تلویزیون خود را عوض کنید. در نتیجه باعث افزایش هزینه شما می شود.
اگر هم تلویزیون بزرگتر از حد نیاز خریداری کنید، شما هزینه ای را پرداخت کرده اید که نیازی نبوده، در واقع وقتی یک تلویزیون 50 اینچ بهترین بازدهی را در محیط مورد نظر می دهد، خرید تلویزیون 60 اینچ تعریف اقتصادی ندارد، مگر برای افرادی که اهمیتی به هزینه نمی دهند. اما چطور سایز مناسب تلویزیون را برای محل مورد نظر انتخاب کنید. در ادامه با مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی دوو همراه باشید تا به این سوال جواب بدهیم.
عوامل تاثیر گذار در انتخاب سایز تلویزیون
برای اینکه یک رویه و استاندارد کلی را در زمان خرید تلویزیون رعایت کنیم، ابتدا باید بدانیم چه عواملی در این انتخاب تاثیر گذار هستند. تا با بررسی آنها به نتیجه مورد نظر برسیم.
1- اندازه محیط مورد نظر
اولین عاملی که باید در نظر بگیرید متراژ محل مورد نظر است. اینکه تلویزیون را برای سک سالن همایش می خواهید؟ برای پذیرایی خانه کوچک می خواهید؟ برای بازی های دیجیتال و فاصله کم می خواهید و .... دقت در این موارد به شما کمک می کند که بتوانید تشخیص دهید فاصله بیننده از تلویزیون حدودا چقدر می شود. با دانستن این مورد و روشی که در قسمت بعدی خواهیم گفت می توانید سایز تلویزیون را محاسب کنید.
2- کیفیت تلویزیون
شما وقتی تصمیم به خرید تلویزیون دارید باید ببینید که میزان کیفیت تصویر چقدر برای شما اهمیت دارد. اگر می خواهید تصویر شما تکنولوژی روز دنیا مانند تصاویر 4k را پشتیبانی کند، نمی توانید اقدام به خرید تلویزیون های سایز کوچک کنید. چرا که شرکت های سازنده بخاطر هزینه بالای این تکنولوژی ها، از آنها در تلویزیون های کوچک استفاده نمی کنند.
بنابر این باید دور تلویزیون های زیر 32 اینچ را خط بکشید. البته اگر از آن دسته افراد هستید که برای یک مغازه کوچک یا اتاق کار، می خواهید تلویزیون خریداری کنید و به خاطر فاصله نزدیک، در مورد کیفیت خیلی سخت گیر نیستید، می توانید با هزینه کم، این مدل تلویزیون ها را خریداری کنید.
3- قیمت تلویزیون
عامل دیگری که در انتخاب سایز تلویزیون مهم است قیمت آن است. به هر حال شما باید با توجه به شرایط مالی و هزینه ای که برای خرید تلویزیون در نظر دارید اقدام به تهیه آن کنید. مثلا برآورد و محاسبه می کنید که برای پذیرایی شما تلویزیون 55 اینچ مناسب است، اما با بررسی توان مالی، می بینید که امکان تهیه آن نیست.
در اینجا می توانید دو کار انجام دهید، یکی اینکه خرید خود را از برند و شرکت دیگری انجام دهید که هزینه فروش محصولات پایین تری دارد و یا اینکه از همان برند با کیفیت پایین تر خریداری کنید.
اما اگر از دسته افرادی هستید که هم کیفیت و هم برند برای شما اهمیت بالایی دارد، می توانید با کاهش سایز تلویزیون تا حد مناسب، از همان برند خرید خود را انجام دهید. مثلا اگر برای خانه شما تلویزیون 55 اینچ مناسب است و می خواهید از شرکت سامسونگ خریداری کنید، اما هزینه شما جوابگو نیست، مدل 50 اینچ آن را تهیه کنید. تا حدودی به نتیجه خوبی خواهید رسید.
محاسبه فاصله ی مناسب از تلویزیون
اما چطور با توجه به فضای خود، محاسبات اندازه تلویزیون را انجام دهیم؟ برای این کار کافی است که به جداول استانداردی که بر حسب اندازه تلویزیون و فاصله بیننده از آنها ارائه شده است مراجعه کنید و شرایط محیطی خود را در آن بررسی کنید. این مورد کمک می کند تا بدانید با توجه به فاصله مبلمان از تلویزیون، چه سایزی را برای خرید انتخاب کنید.
این جداول به شما کمک می کند که بدانید خرید تلویزیون بزرگ همیشه مناسب و درست نیست. چرا که اگر فاصله شما با تلویزیون خیلی کم باشد و سایز آن بزرگ شاد، ممکن است جزییات زیادی را در تماشای برنامه ها و تصاویر از دست بدهید.
سایز تلویزیون متناسب با زاویه دید
مورد دیگری که در طراحی فاصله از آن استفاده شده است، بحث زاویه دید است. خیلی از شرکت های سازنده و همچنین تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیدند که بهترین زاویه تماشای تلویزیون زاویه 40 درجه می باشد. اما منظور از زاویه 40 درجه چیست.
اگر بخواهیم به صورت ساده و روان بیان کنیم، زاویه 40 درجه برای تماشای تلویزیون، عبارت است از شرایطی که اگر زاویه را با راس چشمان بیننده و دو طرف تلویزیون رسم کنند، اندازه آن 40 درجه باشد. زمانی که شما به تلویزیون نزدیک تر باشید این زاویه بیشتر می شود، در نتیجه بازدهی تصویر برای شما کم خواهد بود و تسلط کافی بر جزییات را نخواهید داشت.
دسته بندی سایز های مختلف تلویزیون متناسب با کارکرد
بهتر است کمی از دنیای محاسبات دور شویم و بجای پیچیده کردن بحث، ساده و روان چند سایز معروف را بررسی کنیم و به محیط های مناسب این سایز ها اشاره کنیم.
تلویزیون سایز کوچک در بازه 24 تا 32 اینچ
این سایز از تلویزیون ها دیگر کاربردی برای فضای پذیرایی و سالن ها ندارند و بیشتر به عنوان مانیتور اتاق های کنترل، تلویزیون اتاق کار و کودک، تلویزیون فضاهای کوچک مانند دفاتر و مغازه هایی با متراژ پایین استفاده می شود. کیفیت این مدل تلویزیون ها HD می باشد و در فاصله نزدیک تصویر خوبی را برای بیننده فراهم می کند.
تلویزیون سایز متوسط در بازه40 تا 45 اینچ
اولین سایز از تلویزیون هایی که مجهز به تکنولوژی های فول اچ دی و 4K می باشند از این بازه شروع می شوند. این تلویزیون ها هم زمان چند ویژگی خوب دارند. از جمله اینکه در کنار کیفیت مناسب، قیمت بهتری نیز نسبت به تلویزیون های سایز بزرگ دارند. در واقع می توان گفت ارزان ترین 4K های بازار هستند.
در محیط های متوسط، فضای هال و پذیرایی کوچک مانند خانه های زیر 50 متر که فضای پذیرایی کمتر از 20 متر است، کلوپ های ورزشی و بازی های دیجیتال، مانیتور سیستم های تدوین و امور نرم افزاری و ... مناسب است.
تلویزیون سایز بزرگ در بازه 55 تا 75 اینچ
در نهایت شما با تلویزیون های سایز بزرگ روبرو هستید که از آنها به عنوان سینمای خانگی نیز یاد می شد. ابعاد این تلویزیون ها لذت تماشای فیلم و مسابقات ورزشی از جمله فوتبال را برای بیننده چندین برابر می کند. از نظر کیفیت نیز، شرکت های سازنده بهترین تکنولوژی ها را برای این تلویزیون ها استفاده کرده اند به طوری که شما به کیفیت تصویر 8K نیز دسترسی دارید.
با این حال باید در نظر داشته باشید که از این تلویزیون ها نمی توان در فاصله کم استفاده کرد و همان استاندارد زاویه 40 درجه باید رعایت شود تا شما تسلط خوبی بر تصویر نمایشگر داشته باشید.
سایز تلویزیون مناسب متراژ خانه
در فضای هال و پذیرایی خانه، فاصله حداقلی دو تا سه متر رعایت می شود، به همین دلیل امکان استفاده از تلویزیون های سایز بزرگ نیز فراهم است. بنابر این شما هم می توانید با توجه به هزینه ای که در نظر گرفته اید، یکی از سایز های پر طرفدار را که در بازه 45 تا 60 اینچ قرار می گیرد را برای خرید انتخاب کنید.
در این مطلب تیم مشاوره ای مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی دوو به موضوع کدام سایز تلویزیون برای شما مناسب تر است؟ پرداخت تا با بیان عوامل تاثیر گذار در انتخاب سایز تلویزیون شما را راهنمایی کند. اگر هم زمان سه عامل فضای محیط، کیفیت تصویر و هزینه را در نظر دارید و نمی خواهید یکی را فدای دیگری کنید، پیشنهاد ما انتخاب سایز های میانی و رو به بالا می باشد.
تلویزیون هایی با سایز 45 تا 55 اینچ، که هم از تکنولوژی روز دنیا در زمینه تصویر پشتیبانی می کنند و بهترین ها را برای شما به نمایش می گذارند و هم از قیمت مناسبی برخوردار هستند.
از طرفی این سایز از تلویزیون ها فضا و محیط خوبی را نیز پوشش می دهند، چرا که نه خیلی بزرگ هستند که فاصله حداقلی به مشکل برخورد کند و نه خیلی کوچک هستند که در یک پذیرایی 25 تا 30 متری تصویر کوچک دیده شود.
با کمی دقت می توانید هزینه خرید تلویزیون را به خوبی مدیریت کنید تا نه کوچک بودن تلویزیون آزار دهنده باشد و نه هزینه زیاد و بی دلیلی برای سایز بزرگ پرداخت کرده باشید که با توجه به محیط مورد نظر شما نیازی هم به آن وجود نداشته است.
مسلماً همه ما میدانیم در بین نمونه های مطرح تلویزیون در بازارهای امروزی، نمایشگرهای k 8 حرف زیادی برای گفتن دارند. زمانی که نمایشگرهای K4 پا به عرصه وجود گذاشتند، شاید تصور این که نمایشگرهایی با چهار برابر ۴× قدرت رزولوشن آن ها روزی طراحی شوند، قابل پیش بینی و حتی تصور هم نبود. جالب است بدانید نمایشگرهای 8k پیکسل هایی حدود 16 برابر نمایشگرهای Full HD یا 1080 را به خود اختصاص داده اند که اصلاً قابل مقایسه نیستند .
اما ویژگی های متعدد و بسیار زیادی دارد که نمایشگرهای Full HD یا 1080 را با تلویزیون های 8k مقایسه می کند. بسیاری از این ویژگی ها برتری k8 را برای ما آشکار می کنند و احتمالاً برخی نیز ما را از خرید نمایشگرهای با ویژگی های 8K بازمی دارند. در ادامه مجموعه ما Baneh-tv.com با سال ها سابقه درزمینهٔ ی خریدوفروش نمایشگرهای چندبعدی، همه ی ابهامات موجود را برایتان در انتخاب نمایشگرهای 8K برطرف خواهد کرد.
تلویزیون 8K
شاید هنوز مردم با مفهوم نمایشگرهای 4K به قدر کافی آشنا نشده بودند که نمایشگرهای 8K وارد بازار شدند. مسلماً تصاویر موجود در تلویزیون های 8K روشن ترین و واضح ترین تصاویری هستند که تا به امروز در معرض دید بیننده قرارگرفته اند. برای آنکه وضعیت تصویر بر روی نمایشگرهای 8K آشکار شود، نیاز به ارائه ی تصاویر باکیفیت 8K هست. لازم به ذکر است که پایین تر بودن رزولوشن این تصویر به زیر 8K باعث نمایش تصاویر باکیفیت پایین تر خواهد شد. برای درک بهتر مثالی برای شما خواهم زد.
فرض را بر این بگذارید بر روی نمایشگر 8K خود، تصاویری را Play کنید که کیفیت تنها 1080 باشد. دراین صورت اگرچه تلویزیون شما 16 برابر وضوح بالاتری دارد، اما کیفیت تصویر در حد Full HD کاهش پیدا خواهد کرد. تلویزیون های 8K بانام های دیگر نیز معرفی شده اند. ممکن است در بسیاری از موارد آن ها را بانام نمایشگرهای Ultra HD بشناسیم. گاهی اوقات نیز به صورت مخفف UHD بیان می شوند که منظور از این نمونه ها کیفیت بالقوه ی 16 برابر فول اچ دی مطرح است.
مزیت و معایب در خرید تلویزیون 8K
- همان طور که در بالا گفته شد قدرت رزولوشن در تلویزیون های 8K حدود 4×برابر تلویزیون های 4K هست. جالب است بدانید کیفیت نمایشگرهای 4K حدود 8× برابر تلویزیون های Full HD می باشند؛ اما لازم است بدانیم که عبارت 8K این نمایشگرها به چه معناست. در ساختار تلویزیون های 8K از تعداد ۷۶۸۰ پیکسل عرضی و ۴۳۲۰ پیکسل در واحد عمود استفاده شده است. به عبارتی دیگر در ساختار تلویزیون های 8K از 33/177/600 پیکسل در واحد سطح استفاده شده است که در نوع خود بی رقیب و بی مانند است. لازم به ذکر است که زمانی که شما در حال مشاهده ی نمایشگر Full HD هستید درواقع تصویر باکیفیت 2 مگا پیکسل را مورد نظاره قرار می دهید؛ و این در حالی است که در نمایشگرهای 8k کیفیت تصویر بالاتر از 30 مگاپیکسل هست که مقدار خیره کننده ای است.
- اگرچه تلویزیون های 8K از سال 2015 وارد بازار شده اند و به عنوان باکیفیت ترین دستگاه های نمایش تصویر قد علم کرده اند اما استفاده ی کاربردی و بالقوه از قدرت و وضوح آن ها مورداستفاده چندانی قرار نگرفته است. دلیل این امر کم بودن استفاده از دوربین های تصویربرداری باکیفیت ضبط تصاویر با وضوح 8K هست. از انجایی که تصویر با این کیفیت در حال گسترش است. مسلماً آینده روشنی برای نمایشگرهای 8K وجود خواهد داشت.
- تلویزیون های 8k در مقایسه با سایر نمونه های طراحی شده هزینه ی بسیار بالایی دارند. بالغ بر آن دوربین های ثبت تصویر با وضوح 8k نیز هزینه ی بسیار زیادی برای شرکت های تصویربرداری و سازندگان فیلم های سینمایی به همراه دارد. همین امر سبب شده است همخوانی زیادی مابین تصویر و نمایشگر 8k وجود نداشته باشد. بدین صورت که درجایی که نمایشگر 8K وجود دارد، تصویر کیفیت کافی وجود ندارد و درجایی که دوربین 8K تصویربرداری می کند، نمایشگر 8K به اندازه کافی در دسترس نیست. همین بالا بودن هزینه سبب شده است تا مردم در حد زیادی از این نمایشگرها فاصله بگیرند و به نقطه ضعفی برای تلویزیون 8k تبدیل شود.
- رزولوشن بالای تلویزیون های 8K به همراه فناوری HDR توانایی ثبت و نمایش تصاویر در حال حرکت او بیشترین وضوح و کیفیت را دارا هست. از این فناوری جهت ثبت تصاویر متحرک در داخل اتومبیل، هواپیما و هر وسیله متحرک دیگری استفاده می شود. این ویژگی در دوربین های 8K اجازه ثبت تصاویر از اشیاء متحرک با وضوح کامل را می دهد. بدین صورت که شما می توانید به راحتی در داخل وسیله ای در حال حرکت ثبت تصویر با بیشترین رزولوشن از جسمی در حال حرکت را عملی کنید.
- امروزه به تعداد محدود و انگشت شمار بازی هایی باکیفیت 8K ارائه شده اند. خرید تلویزیون 8K و نمایش کنسول های با این کیفیت، دنیای واقعیت مجازی را برای شما رقم خواهد زد. بدین صورت که لحظات بازی غرق در دنیایی شبیه ساز واقعیت خواهید شد.
کابل تلویزیون 8k
مانند سایر نمونه تلویزیون های Full HD و 4K از کابل های HDMI جهت انتقال گرافیک و صوت استفاده می شود با این تفاوت که از کابل های HDMI با پورت تقویت شده ی 2.1 استفاده می شود. در تلویزیون های 4K از پورت های 2 کابل HDMI استفاده می شود. پورت 2 قادر به انتقال با سرعت 18GB بر ثانیه هست.
این در حالی است که در نمونه های 8K پورت 2.1 قادر به انتقال 40GB بر ثانیه هست. ازآنجایی که تلویزیون 8K کیفیت 4 برابر 4k را به خود اختصاص داده است درنتیجه مسلماً در تلویزیون های 8K نیاز به انتقالی نزدیک به 4 برابر اطلاعات گرافیکی نسبت به 4K خواهیم داشت.
نقش امکانات تعبیه شده در خرید تلویزیون 8K
نقش ابعاد و اندازه
اگر مایل به خرید تلویزیون 8k هستید به شما توصیه می شود از تلویزیون هایی با ابعاد بزرگ تر از ۴۳ اینچ انتخاب به عمل آورید. دلیل این پیشنهاد آن است که در تلویزیون های 8k جهت ارائه ی کیفیت تصویر بالاتر از 4k نیازمند به نمایش تصویر بر نمایشگر با ابعاد بالا هستیم.
نقش Refresh Rate
سرعت جایگزین یا همان Refresh Rate به معنای قدرت تلویزیون یا نمایشگر در تجدید تصاویر در بازه ی زمانی 1 ثانیه هست. برای نمونه اگر سرعت رفرش برابر با 180 HZ باشد به این معناست که نمایشگر قادر به جایگزین کردن ۱۸۰ تصویر در بازه ی ۱ ثانیه بر روی نمایشگر است.
حال این عملکرد چه کاربردی دارد. هرچقدر قدرت رفرش ریت تصویر در تلویزیون بالاتر باشد، وضوح تصویر نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این کار از تاری و ناواضح بودن اشیا و اجسام در حال حرکت می کاهد و آشکارترین تصاویر را از آن نمایان می کند.
نقش Input Log
عبارت input log به معنای توانایی واکنش نمایشگر به دستور صادرشده توسط کاربر هست. برای نمونه زمانی که با استفاده از کنترل از راه دور یا دسته ی کنسول بازی دستوری به نمایشگر 8K صادر می شود، بازه ی زمانی انجام دستور فوق العاده کوتاه در نظر گرفته می شود. در نمونه تلویزیون های 8K در حالت بیشترین وضوح تصویر، سرعت عملکرد دستورات به تناسب کاهش پیدا می کند.
درنتیجه ممکن است نمایشگر دقیق ترین تصاویر را به نمایش بگذارد اما قادر نباشد دستورات را بلافاصله پس از صدور عملی کند. درنتیجه در خرید تلویزیون 8K توجه به توان تنظیم شدت گرافیک نمایشگر به صورت دستی ضروری هست.
نقش request Rate
سرعت واکنش پیکس های نمایشگر به تغییرات رنگ و شرایط ویدیو گفته می شود. هرچقدر سرعت پاسخ دهی به تصاویر پایین تر باشد جزئیات دقیق تر و واقعی تر جلوه خواهند کرد. بر همین اساس حدود نمایشگرهای 8k با کاهش سرعت پاسخ دهی در محدوده ی موردنظر مناسب ترین کیفیت را آشکار خواهد کرد.
قیمت تلویزیون های 8K
گران ترین دسته ی تلویزیون های امروزی نمونه های گرافیکی 8K می باشند؛ و در بین آن ها، هراندازه ابعاد تلویزیون بزرگ تر باشد، مسلماً قیمت نیز بالاتر خواهد بود. در کشور خودمان به دلایل مرتبت به تورم، نرخ تعیین شده ی دقیقی برای این دسته تلویزیون ها وجود ندارد اما اگر بخواهیم بازه ای کلی برایشان بیان کنیم، محدوده ی بالغ بر ۲۰۰ میلیون ریال را باید به خرید تلویزیون 8K اختصاص دهیم.
امروزه نمایشگرهای ارائه ی تصویر تأییدیه ی هر کمپانی در حال تجدید شدن و بالا رفتن کیفیت هست. در بین تمامی تلویزیون های طراحی شده ی امروزی به ترتیب 8K, 4K Full HD, HD, Plasma را می توان نام برد. در این دسته پرقدرت ترین نمونه ها تلویزیون های 8K می باشند. اگر قصد خرید تلویزیون های 8K را دارید مسلماً از نمایش طبیعی ترین تصاویر ممکن نهایت لذت را خواهید برد.
درست است که در بین نمایشگرهای 8K معایبی نیز به چشم می خورد اما مزیت های این محصول بر هر نمایشگر دیگری در بازار امروزی غالب بوده است. شما می توانید به باشگاه مشتریان ما در مجموعه baneh-tv.com بپیوندید تا بهترین و باکیفیت ترین تلویزیون و سینماهای خانگی باکیفیت 8K را خریداری کنید.
ممکن است به نظر برسد که فناوری تلویزیون های اولد جدید تفاوت چندانی با پنل های LED گسترده تر موجود در بازار ندارد. اما کلمه «ارگانیک» به معنای تفاوت در روش نمایش تصاویر بر روی صفحه است. در این مطلب، ما شرکت با نه تی وی به صورت اختصاصی درباره مزایا و معایب تلویزیون های اولد صحبت خواهیم کرد. پس، با ما همراه باشید.
تلویزیون های اولد چگونه کار می کنند؟
دیودهای ساطع نور ارگانیک تلویزیون های اولد که در حال حاضر بر نمایشگرهای پریمیوم مصرف کننده غالب هستند، به دلیل سطوح مشکی، نسبت کنتراست و کارایی HDR (محدوده دینامیکی بالا) مشهور هستند. در واقع، قابلیت های منحصربه فرد روشنایی پنل های OLED یک استاندارد ثانویه از گواهینامه برای سازگاری با HDR را الزامی می کند. فن آوری های نمایشگر قبلاً مجبور بودند حداقل حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت، معادل ۱۰۰۰ کندل در هر متر مربع (cd/m2) را برای دستیابی به استاندارد HDR ایجاد کنند. در مقایسه، تلویزیون های OLED می توانند محتوای زنده و HDR با تقریباً نیمی از خروجی تولید کنند: تقریباً ۵۴۰ نیت. این کارایی بی سابقه، پنل های OLED را به عنوان بهترین نمایشگرهای محدوده دینامیکی در بازار معرفی کرده است. اما تلویزیون های OLED واقعاً چگونه کار می کنند؟ آوانتاما یکی از فرمول دهنده های پیشرو در صنعت راه حل های نانوذرات برای کاربردهای الکترونیک چاپی است. در این پست وبلاگ، قصد داریم توضیح دهیم که چگونه OLEDها کار می کنند، پاسخ دهیم که چگونه OLEDها نور ساطع می کنند و چرا آن ها به راحتی با فرمت های محتوای نسل بعدی مانند HDR10+ و Dolby Vision سازگار هستند.
اصول کار تلویزیون های اولد
تلویزیون های اولد سیستم های ترکیبی هستند که در یک ساختار لایه ای چیده شده اند. بسیار شبیه نمایشگرهای کریستال مایع (LCD) که سال ها قبل از شروع به کار پنل های OLED صنعت تلویزیون را در انحصار خود درآوردند. مؤلفه اصلی در این ساختار فتومتر است و خود امیتر در یک ساختار لایه ای مشابه قرار گرفته است که شامل جوهرهای آلی رسوب شده متوالی با خواص فوتوالکترونیکی متفاوت است. اینها بین یک آند و یک کاتد قرار گرفته اند و این پشته پرتاب کننده عکس را به یک مدار مستقل تبدیل می کنند.
مزایای تلویزیون های اولد
صفحه نمایش LED یک صفحه نمایش کریستال مایع با نور پس زمینه LED بهبود یافته. در تلویزیون های LCD مدرن، کریستال های مایع تحت تأثیر الکتریسیته می چرخند و نور را از هر پیکسل تصویر عبور می دهند. نور از فیلترها (قرمز، آبی و سبز) عبور می کند و در صورت مخلوط شدن، رنگ هایی از تیره ترین تا سفید ایجاد می شود. اگر تمام کریستال ها بچرخانند تا هیچ یک از سه رنگ را از دست ندهند، خروجی سیاه است. کریستال ها مزایای خود را دارند: هزینه کم، ظرافت و سبکی مواد، اما یک اشکال مهم وجود دارد. کریستال ها روی نور همپوشانی دارند، اما نور پس زمینه به کار خود ادامه می دهد. نور بر روی پیکسل های «سیاه» می افتد، که باعث می شود تصویر تاریک محو شود. اگر پیکسل الکتریسیته دریافت نکند، ما شاهدعدم وجود نور هستیم. مقادیر مطلقاً صفر برای رنگ و روشنایی درک کنتراست را تغییر می دهد. در صفحه نمایش OLED، حتی حداقل میزان نور در قسمت های تاریک تصویر روشن تر از صفحه نمایش LED است. علاوه بر این، پیکسل ها در صفحه نمایش های OLED می توانند برای فعال سازی و حرکت کریستال ها که به زمان بیشتری نیاز دارد، بر خلاف تأخیر در پنل های LED، تقریباً فوراً تغییر رنگ دهند. یکی دیگر از مزایای فناوری OLED که از سطح مشکی و کنتراست ناشی می شود، رنگ های اشباع واقعی است. در ادامه سایر مزایای تلویزیون های اولد به شما خواهیم گفت:
1. تلویزیون های اولد دارای رنگ مشکی عالی و نسبت کنتراست بی نهایت هستند
تلویزیون های اولد پر از پیکسل های خودنور است. این باعث می شود تلویزیون در مورد سطح مشکی و نسبت کنتراست در یک مزیت بزرگ قرار گیرد. هر زمان که یک تلویزیون OLED یک صحنه سیاه را نمایش می دهد، پیکسل های جداگانه به طور کامل خاموش می شوند. از آنجایی که این پیکسل ها در حالت خاموش خود نوری از خود ساطع نمی کنند، صفحه نمایش را سیاه نشان می دهد که گویی تلویزیون خاموش است. آن ها به همین دلیل نسبت کنتراست بی نهایت دارند. نسبت کنتراست به سادگی تفاوت بین روشن ترین و تاریک ترین نقاط روی صفحه نمایش است. از آنجایی که سطوح مشکی برای یک تلویزیون OLED ۰ نیت است و نمی توانید چیزی را بر صفر تقسیم کنید، نسبت کنتراست بی نهایت دارد.
2. تلویزیون های OLED وسیع ترین زاویه دید را ارائه می دهند
همه هنگام تماشای محتوا درست جلوی تلویزیون نمی نشینند. اگر تلویزیون را با زاویه نگاه می کنید، باید مطمئن شوید که تجربه بصری شما تحت تأثیر قرار نمی گیرد. خوشبختانه، تلویزیون های OLED در مقایسه با همتایان LED سنتی خود، زوایای دید بی نظیری را ارائه می دهند. در حالی که تلویزیون های QLED در سال های اخیر در این بخش پیشرفت کرده اند، اما تلویزیون های OLED همچنان در صدر هستند. حتی در زوایای شدید خاموشی، رنگ و روشنایی اندک یا بدون کاهش است. بنابراین، مهم نیست در کجای اتاق نشسته اید، بهترین کیفیت تصویر ممکن را دریافت می کنید.
3. تلویزیون های OLED در مصرف انرژی کارآمد هستند
از آنجایی که پنل های OLED برخلاف صفحه نمایش های LED معمولی نور پس زمینه ندارند، از نظر تئوری انرژی کارآمدتری دارند. بسته به صحنه ای که در حال تماشای آن هستید، بسیاری از پیکسل های سیاه که خاموش هستند، برق مصرف نمی کنند. با این حال، تنظیم روشنایی تلویزیون OLED شما عامل بزرگی در تعیین انرژی مصرفی آن خواهد بود. اگر اغلب محتوای HDR روشن تماشا می کنید، تلویزیون OLED شما نسبت به نمایش محتوای SDR انرژی بیشتری مصرف می کند. تا زمانی که سطح روشنایی خود را به حداقل برسانید، تلویزیون OLED شما انرژی کمتری نسبت به تلویزیون LED متوسط شما مصرف می کند.
4. تلویزیون های اولد زمان پاسخگویی بی نظیری را ارائه می دهند
اگر اهل بازی هستید، به دلیل سرعت پاسخگویی پیکسل ها، از انجام بازی ها در تلویزیون های اولد لذت خواهید برد. به زبان ساده، زمان پاسخگویی زمان صرف شده توسط یک پیکسل برای تغییر رنگ از رنگی به رنگ دیگر را اندازه گیری می کند. این به معنی تصاویر واضح تر در طول صحنه های سریع است که در هنگام بازی بسیار مهم است. نمایشگرهای OLED به طور متوسط زمان پاسخگویی پیکسلی تقریباً فوری ۰.۲ میلی ثانیه دارند. این اعداد باعث شرمساری پنل های LCD و QLED معمولی می شوند، با زمان پاسخگویی تقریباً ۳.۵ میلی ثانیه. این فناوری در حال حاضر برخلاف سایر فناوری های نمایشگر موجود در بازار است، و دلیل اصلی اینکه OLED می تواند به آن دست یابد، روشن و خاموش شدن پیکسل ها به صورت جداگانه است.
معایب تلویزیون های اولد
همانطور که در مورد کیفیت رنگ، کاهش تاری حرکت به محتوای اصلی بستگی دارد. از نظر تئوری، فناوری OLED از استانداردهای LCD و LED در انتقال حرکت بهتر عمل می کند. در عمل، فقط فایل های آماده شده مخصوص و حالت کاهش تاری به نتایج قابل توجهی منجر می شود. فیلم های پویا با فرکانس تصویر ۲۴ فریم در ثانیه کار نمی کنند. در عین حال، یافتن ویدیو با وضوح ۴K، با رنگ های واقعی و نرخ فریم بالا به طور همزمان برای توجیه خرید یک پنل OLED گران قیمت، بسیار دشوار است.
1. تلویزیون های اولد دارای سطوح روشنایی متوسط هستند
همانطور که ما دوست داریم از کیفیت تصویر تلویزیون های اولد قدردانی کنیم، نمی توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که سطح روشنایی آنقدرها هم عالی نیست. اگر فردی هستید که اغلب در یک اتاق روشن تلویزیون تماشا می کنید، این باید نگران کننده باشد. هنگام مشاهده محتوای HDR، حداکثر روشنایی برای تلویزیون های OLED در محدوده ۶۰۰-۸۰۰ نیت است. تلویزیون های QLED رقیب در بازار به راحتی می توانند به دو برابر اوج روشنایی برسند.
2. تلویزیون های اولد مستعد سوختن هستند
یکی از مشکلات مهمی که فناوری OLED از زمان معرفی آن گریبان گیر آن بوده، سوختن صفحه نمایش یا حفظ تصویر است. تلویزیون های اولد که برای مدت طولانی از آن استفاده می کنید ممکن است شروع به حفظ تصاویر ثابت نمایش داده شده روی صفحه برای ساعت ها کند، مثلاً آرم کانال. این به دلیل تخریب نابرابر پیکسل ها در یک دوره زمانی طولانی رخ می دهد. تک تک پیکسل هایی که برای نمایش تصاویر ثابت در تلویزیون شما روشن می شوند، سریع تر از پیکسل های اطرافشان تخریب می شوند. این حفظ تصویر دائمی است و زمانی که صفحه نمایش شما سفید باشد بیشتر متوجه آن خواهید شد. اگرچه سازندگان ادعا می کنند که با ویژگی هایی مانند تغییر پیکسل از سوختن جلوگیری می کنند، اما همچنان باید مراقب استفاده خود باشید، به خصوص اگر قصد دارید تلویزیون OLED خود را برای سال ها نگه دارید.
3. تلویزیون های اولد گران هستند
وقتی اولین نسل تلویزیون های OLED عرضه شدند، برای اکثر مردم دور از دسترس بودند. در حالی که درست است که قیمت این تلویزیون ها در چند سال اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما هنوز چند صد دلار گرانتر از تلویزیون های QLED با اندازه مشابه هستند. این تفاوت با افزایش اندازه صفحه نمایش بیشتر می شود. به عنوان مثال، سامسونگ QN90A برای مدل ۸۵ اینچی ۴۹۹۹ دلار قیمت دارد، در حالی که LG C۱ برای مدل ۸۳ اینچی ۵۹۹۹ دلار قیمت دارد.
4. تلویزیون های OLED برای همه ایده آل نیستند
اگر سعی می کنید مقداری پول پس انداز کنید و یکی از معایب دیگر شما را آزار می دهد، خرج کردن پول نقدی که به سختی به دست آورده اید برای تلویزیون های اولد تصمیم عاقلانه ای خواهد بود. مطمئنا، ممکن است بهترین کیفیت تصویر را نداشته باشد، اما تلویزیون روشن تری دریافت می کنید که در طولانی مدت دوام می آورد.
تلویزیون OLED بخریم یا نه؟
تاکنون، برای اکثر خریداران، پاسخ منفی است. اگر برای استانداردهای HDR-10 یا Dolby Vision نیازی به پشتیبانی اجباری ندارید، می توانید مبلغ بسیار کمتری را برای تلویزیون 4K-LED با تاری کم و تاخیر سیگنال ورودی خرج کنید. شما آبدارترین تصویر را دریافت نمی کنید، اما برای مثال می توانید یک سیستم صوتی خوب بخرید. اگر همچنان می خواهید به دنیای HDR بپیوندید، در این صورت بهتر است صفحه نمایش OLED را انتخاب کنید، اما لازم است که آن را به درستی کالیبره کنید. برای اتاق های بزرگ، خرید چنین تلویزیون هایی به صرفه نیست، مگر اینکه در مدل ۷۷ اینچی ال جی بیش از ۲۰۰۰۰ دلار داشته باشید. سطح کم تاری و رنگ های روشن پنل های تلویزیون های اولد نیز برای بازی ها خوب است، اما باید تأخیر بیشتر سیگنال ورودی را در نظر گرفت که بر پاسخ دهی کنترل تأثیر می گذارد و به ویژه در بازی های شبکه بسیار مهم است. این مشکل سازندگان قبلاً شروع به حل به روزرسانی سیستم عامل کرده اند. فناوری های استاندارد HDR و OLED در حال حاضر شما را با کیفیت تصویر شگفت زده می کنند، اما محتوای مناسب برای آن ها هنوز کافی نیست.
اکنون که تمام جوانب مثبت و منفی تلویزیون های اولد را می دانید، می توانید تصمیمی آگاهانه بگیرید تا از پشیمانی خریدار جلوگیری کنید. و اگر تلویزیون OLED خریداری می کنید، می دانید که چگونه از مشکلات سوختگی جلوگیری کنید و مطمئن شوید که سطح روشنایی بر تجربه تماشای شما تأثیر نمی گذارد.
تکنولوژی هر روزه در حال پیشرفت است به گونه ای که وسایل دیجیتال تشنه آمیخته شدن با فناوری های جدید هستند و تولید کنندگان هم برای درخشیدن و ابداع هر چه بهتر وسایل دست به ابتکار و نوآوری می زنند. سامسونگ یکی از تولید کنندگان ابر قدرت عرصه دیجیتال دست به نوآوری زده و تلوزیون های microLED را به نمایش گذاشته است.
اصلی ترین شرکت تولیدکننده در زمینه ساخت این تلوزیون سامسونگ بود ولی شرکت ال جی هم با نشان دادن micro led ۱۳6 اینچی با کیفیت 4k HDR در کنار تولیدکنندگان microled قرار گرفت. و همچنین بعد از اینکه فناوری micro معرفی شد، شرکت ژاپنی سونی نمایشگر ۵۵ اینچی FULL HD را فقط برای نمایش در نمایشگاه عرضه کرد. این روند به نفع مشتریان است چون هر چه بازار رقابت بین شرکت ها داغ شود قیمت را برای فروش بیشتر پایین خواهند آورد.
تلوزیون MICROLED را با نام MLED و ILED هم می شناسند. لقب بهترین تکنولوژی ساخت نمایشگر به MICROLES داده شده. این فناوری اولین بار توسط پرفسورHongxing Jiang و Jingym Lin از دانشگاه فتی تگزاس معرفی شده است. در ابتدا سایز این تلوزیون ها بسیار بزرگ بود(۱۱۰ اینچ) طوری که برای خانه و محل کار مناسب نبود و مناسب فروشگاه ها و مراکز تجاری طراحی شده بود ولی سایز های کوچک تر آنها نیز در راه است. موفق ترین نمونه microled (the wall) است که توسط سامسونگ ساخته شده و اندازه آن از ۷۲ اینچ تا بالای ۳۰۰ اینچ متغیر است. این تلوزیون ها هم مناسب مکان های عمومی و بزرگ هستند.
حضور تلوزیون micro led در CES
سامسونگ تلوزیونmicroled را در نمایشگاهCES به نمایش گذاشت. نمایشگاه CES نمایشگاه الکترونیک مصرفی است که در آن نوآوری هایی که در زمینه تکنولوژی هستند به نمایش گذاشته می شوند. این نمایشگاه در لاس وگاس ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این نمایشگاه مانند ویترین و تریبونی است که شرکت کنندگان با حضور در آن می توانند فناوری های جدید خود را به عرصه ظهور بگذارند.
تفاوت micro LED و mini
اگر چه هر دو جدید هستند و ظاهرشان هم شبیه با هم است ولی با هم تفاوت هایی دارند. درMICRO از نور هایLED که اندازه آنها میکرومتری است استفاده می شود و دیگر نیازی به نور زمینه ندارند. دیود های میکرو ال ای دی ۵۰ میکرون است یعنی از تار مو هم باریکتر؛ ولی در مینی ال ای دی دیود ها ۲۰۰ میکرون هستند.
دیود یا دریچه قطعه ای است الکتریکی که دو سر دارد و جریان الکتریکی را از یک جهت عبور می دهد. از تفاوت های دیگر تلوزیون MICROLED با MINI این است که MINILED تکامل یافته LCD است. در MINI از پنلLCD استفاده می شود باLED های بیشتر و کوچکتر به عنوان بخشی از نور پس زمینه. ولی نمایشگر MICRO مستقیم تصویر را ایجاد می کند.
ادغام تمامی مزایا در MICROLED
می توان گفت در تلوزیونMICROLED تمامی مزایای LCD, LED, OLED با هم ادغام شده و عیب و نقص های آن نیز برطرف شده است. به نوعی می توان تمامی مزیت های تلوزیون های قدیمی را برای MICRO هم در نظر گرفت. پس مزیت هایی مثل عمر مفید، عدم سوختگی پیکسل یاburn in ، عدم احتباس تصویر، نازکی، سبکی، کم مصرفی، کنتراست بالا، زاویه دید بی نظیر، رنگ های شفاف و شارپ که نشانه داشتن رزولوشن عالی است، تصاویر با کیفیت، شدت نور بسیار زیاد، تامین نور پس زمینه، اینچ های متنوع هم مناسب برای خانه هم مناسب اماکن تجاری ، قابلیت اتصال به اینترنت، REFRESH-RATE یا نرخ بروزرسانی تصویر، عمق دار بودن رنگ های تیره و زنده بودن تصاویر، درخشندگی و در کل امکانات بی نظیر شامل MICROLED هم می شود.
اگر بخواهیم برخی ایراداتی که در نسل های قدیمی تلوزیون بود برشماریم عبارتند از: دید ضعیف، وزن زیاد، ضخامت، مصرف انرژی بالا، کنتراست متوسط، سوختگی تصویر یا احتباس، روشنایی محدود، زاویه دید بد، وضوح کم ، رنگ های بی کیفیت. این ایرادات در تلوزیونMICROLED به طور کامل حل شده است.
مزایای microLED
کنتراست بسیار عالی- طول عمر طولانی و احتمال سوختن کمتر- مصرف انرژی کم- حجم رنگی بی سابقه در مدل های قبلی- نیاز نداشتن به فیلتر رنگی برای روشن شدن- بدون قاب و ظریف و نازک به طوری که وقتی روی دیوار نصب شود انگار تصاویر از دل دیوار پخش می شوند.
عدم ایجاد احتباس تصویر. احتباس یعنی همان ماندگاری تصویر یا image-retention که برای مدت کوتاه یا تا یک هفته بر روی نمایشگر حک می شود.این مشکل بیشتر در تلوزیون های پلاسما و گاهی در ال سی دی و ال ای دی مشاهده می شود.
تلوزیونMICROLED ساختار مدولار یا ماژولار دارد که با کنار هم قراردادن میکرو ال ای دی های کوچک در کنار هم، تلوزیون بزرگی ایجاد می شود.
تشکیل شده از میلیون ها LED میکرو با کیفیت و ایجاد فرایند نوردهی با همین LEDهای کوچک نه لامپ تصویر. ولی گفته می شود که وقتی LED کوچک شود میزان نوردهی آن کاهش می یابد. پس یا باید بهره وری آن را بالا برد یا باید تعداد آنها را بیشتر کرد یا هر دو را ترکیب کرد. اگر بخواهیم نیروی بیشتری از LED بگیریم، تلوزیون برق و گرمای زیادی تولید میکند.
روشنایی بالاتر از تمامی نمایشگر های موجود که نسبت به مدل های قبلی ۳۰ درصد بیشتر است و قابل تنظیم از کم تا زیاد می باشد. تلوزیون MICROLED می تواند روشنایی ۱۰۰۰۰ نیتی ایجاد کند در حالی که جدید ترین مدل تلوزیون OLED می تواند تا ۲۰۰۰ نیت روشنایی ایجاد کند. روشنایی هم باعث ایجاد یک تصویر خوب می شود و هم عامل اصلی در اثر بخشی محتوای HDR می باشد. شاید با خود بگویید HDR به چه معناست؟
HDR: مخفف High Dynamic Range است یعنی نشان دادن جزئیات در صحنه های روشن و تاریک. HDR همیشه همراه باWCG است با اینکه هیچ ربطی به هم ندارند.
WCG: به معنای وسعت رنگ گسترده است و باعث نشان دادن تصاویر واقعی و زنده می شود. HDR یک گسترش در محدوده داینامیکی و WCG یک گسترش در رنگ است.
به دلیل اینکه در ساخت پیکسل ها از مواد ارگانیک استفاده می شود مصرف انرژی بسیار کاهش می یابد.حدود ۹۰ درصد کمتر از LCD و حدود ۵۰ درصد کمتر از OLED.
سامسونگ ادعا می کند که تلوزیون MICRO LED می تواند ۱۰۰۰۰۰ ساعت کار کند که چیزی معادل ۱۱ سال کار بی وقفه است. در MICROLED بکلایتی وجود ندارد. بکلایت در LCD و LED به کار می رود و به معنی نور پس زمینه است که اگر خراب شود تصویر سیاه و بدون وصوح خواهد شد.
در MICROLED اندازه پیکسل ها یک هزارم میلی متر است. هر پیکسل MICROLED دارای ۳ دیود LED با روشنایی مجزا است برای هر یک از ساب پیکسل ها ؛ یعنیRGB. RGB مختصر شده Red- green- blue است که می توان با آنها میلیون ها رنگ ساخت. ساب پیکسل هم عنصر اصلی RGB می باشد و باعث ایجاد رنگ می شود. در نتیجه ۸ میلیون نقطه نوری خود نورده، ۲۵ میلیون LED مستقل داریم.
در تلوزیونMICRO LED لایه آندی و صفحه ارگانیکی با منتشر کننده نور نداریم.
زاویه دید بهتر تلوزیون به خاطر یکپارچگی هر ساب پیکسل با تولید نور و صفحات کمتر نمایشگر است.
پاسخدهی سریع پنل ها نسبت به نمونه های قبلی. به طوری که می توان گفت پاسخدهی ان زیر ۵ میلی ثانیه است در حالی که در OLEDها حدود ۱۳ میلی ثانیه است.
معایب microLED
به دلیل اینکه این تکنولوژی نوظهور و جدید است مسلما گران قیمت است ولی به مرور زمان و با گرم تر شدن بازار رقابت قیمت ها کاهش می یابد. موجود نبودن در اندازه های کوچک از دیگر معایب آن است.
در یکی از منابع گفته شده کوچک ترین اینچ تلوزیونMICROLED که سامسونگ ساخت آن را به عهده داشت، ۱۱۰ اینچ بود. ولی این طور به نظر می رسد که در مورد اینچ این تلوزیون ها شک و تردید وجود دارد. سامسونگ موفق ترین MICROLED را با نام the wall یا دیوار در اندازه ۱۴۶ اینچی در نمایشگاه CES به تماشا گذاشت. و گفته می شود نمونه های ۷۵ و ۲۱۹ اینچی این تلوزیون نیز ساخته شده است.
از MICROLED دیگر در کجا ها استفاده می شود؟
فناوری MICROLED آن قدر پیشرفته و بی نقص است که شرکت اپل قصد دارد به جای استفاده از فناوری OLED از MICROLED برای ساخت نمایشگر های خود که شامل موبایل، تبلت، ساعت های هوشمند و ... است استفاده کند. همان طور که می دانید شرکت اپل در عرصه دیجیتال بهترین است و قیمت های نجومی آن نسان از کیفیت و کارایی بالای آن دارد. وقتی همچین شرکتی به فکر استفاده از MICROLED باشد، نشان از کیفیت بالا و بی نظیر بودن این فناوری نو ظهور دارد.
از MICRO LED در عینک های AR استفاده می شود. عینک های AR یا واقعیت افزوده همان عینک هایی است که با زدن آن یک دنیای مجازی خواهید دید. انگار که وارد آن دنیای مجازی شده اید. این تکنولوژی یک نوآوری فوق العاده است که بیشتر در بازی ها و سینما های سه بعدی کاربرد دارد.
ال جی نیز به عنوان یکی از رقبای سرسخت سامسونگ، قصد دارد از این تکنولوژی جدید در موبایل، تبلت، لپ تاب، واقعیت مجازی و ابزار پوشیدنی خود استفاده کند. ابزار های پوشیدنی لباس ها و ابزاری هستند که در آنها تکنولوژی های جدید به کار رفته که شامل: ساعت، ابزار های سلامتی و ورزشی و پوشاک می شود.
آزمایشاتی روی بدن حیوانات انجام شده که نشان می دهد اگر سازه کوچکی ساخته شده از MICROLED روی پوست نصب شود، رشد مو سریع تر انجام می شود و موی رشد کرده مستحکم تر و ضخیم تر خواهد بود.
مدولار یا ماژولار بودن MICROLED
یکی از جذاب ترین ویژگی های تلوزیونMICROLED مدولار بودن آن است. این قابلیت باعث می شود شما بتوانید سایز و شکل تلوزیون را تغییر دهید. این سایز از نسبت ۱:۱شروع می شود تا نسبت ۳۲:۹ .
می توان از این تلوزیون در مکان هایی با متراژ مختلف استفاده کرد در اتاق خواب ، هال، آشپزخانه، مکان های تجاری و فروشگاه ها. فقط کافی است سایز آن را به دلخواه تغییر دهید. تلوزیون های مدولار سامسونگ در دو نوع پنجره و دیوار ساخته شده که سایز آنها هم اندازه دیوار و پنجره است.
تلویزیونها از تکنولوژیهای پیشرفته امروزی هستند که در بسیاری از خانهها و محیطهای کاری استفاده میشوند. تلویزیونهای دوو، یکی از برندهای محبوب در بازار تلویزیون هستند و با ارائه تلویزیونهای با کیفیت و قابلیتهای متنوع، توانستهاند جایگاه خود را در بین مصرفکنندگان برجسته سازند. اما برای حفظ عمر مفید و عملکرد بهینه تلویزیون دوو، نیاز است مراقبت و نگهداری مناسبی انجام شود.
در این مقاله، به بررسی اهمیت نگهداری از تلویزیون دوو و راهکارهای مربوط به آن خواهیم پرداخت. ابتدا، به تمیزکاری صفحه نمایش تلویزیون میپردازیم و روشهای صحیح برای تمیزکاری آن را معرفی میکنیم. سپس به پاکسازی بدنه تلویزیون و جلوگیری از ورود گرد و غبار به آن میپردازیم.
همچنین، مراقبت از کابلها و اتصالات نیز بسیار مهم است و در این مقاله به روشهای نگهداری صحیح از کابلها و جلوگیری از تشدید آنها میپردازیم. سپس به محافظت در برابر بقرهگیری و استفاده از برق پایدار و مناسب میپردازیم. و در نهایت، اهمیت تهویه درست برای تلویزیون دوو و روشهای جلوگیری از گرمای زیاد و استفاده از خنککنندههای خارجی را بررسی میکنیم.
با خواندن این مقاله، شما قادر خواهید بود تا با راهکارهای نگهداری صحیح، تلویزیون دوو خود را بهترین حالت ممکن نگه دارید و از عمر مفید و عملکرد بهینه آن برخوردار شوید. همچنین، با رعایت این راهنما میتوانید از کیفیت تصویر و صدا در تماشای برنامهها و فیلمهای مورد علاقهتان لذت ببرید. بنابراین، با ما همراه شوید و اطلاعات لازم را برای نگهداری درست از تلویزیون دوو به دست آورید.
تمیزی صفحه نمایش
تمیزکردن صفحه نمایش تلویزیون یکی از مراحل مهم در نگهداری و حفظ عمر مفید آن است. صفحه نمایش تلویزیون دوو معمولاً از نوع LCD یا LED است و برای حفظ کیفیت تصویر و جلوگیری از تراکم گرد و غبار و لکهها، به روشهای زیر میتوانید صفحه نمایش را تمیز کنید:
- استفاده از پارچه نرم: برای پاک کردن صفحه نمایش، از یک پارچه نرم و تمیز استفاده کنید. از استفاده از پارچههای خشن، کاغذ یا مواد سخت خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث خراشیدگی صفحه نمایش شود. همچنین، مطمئن شوید که پارچه تمیز و بدون گرد و غبار است.
- استفاده از مایعات ملایم: برای پاک کردن لکهها و اثر انگشتها روی صفحه نمایش، میتوانید از مایعات ملایم استفاده کنید. مثلاً میتوانید یک محلول ملافهای (محلول آب و الکل با ترکیب 50 درصد آب و 50 درصد الکل) را بر روی پارچه مرطوب کنید و سپس به آرامی صفحه نمایش را تمیز کنید. در هر صورت، قبل از استفاده از هر مایع تمیزکننده، به دقت دستورالعملها و راهنماییهای تولید کننده را مطالعه کنید و مطمئن شوید که مایع استفاده شده مناسب برای صفحه نمایش تلویزیون است.
- اجتناب از فشار زیاد: هنگام تمیزکاری صفحه نمایش، از فشار زیاد یا حرکات سخت خودداری کنید. فشار زیاد میتواند باعث خراشیدگی یا آسیب به صفحه نمایش شود. برای تمیزکاری، از حرکات نرم و دایرهای استفاده کنید و از فشار کمتری بر روی صفحه نمایش وارد کنید.
- خشک کردن به طور کامل: پس از تمیزکاری صفحه نمایش، مطمئن شوید که آن به طور کامل خشک شده است، قبل از روشن کردن تلویزیون. اگر صفحه نمایش خیس باقی بماند، ممکن است باعث خرابی یا خطر برقشوندگی شود.
- توجه: در هر صورت، قبل از انجام هرگونه تمیزکاری، به دقت دستورالعملها و راهنماییهای تولید کننده را مطالعه کنید و مطمئن شوید که روشهای مذکور برای تلویزیون دوو شما مناسب است.
با رعایت این روشها، میتوانید صفحه نمایش تلویزیون دوو خود را تمیز کرده و از تصویری شفاف و واضح لذت ببرید.
پاکسازی بدنه تلویزیون
پاکسازی بدنه تلویزیون نیز برای حفظ ظاهر آن و جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل آن بسیار مهم است. در ادامه، روشهایی برای پاکسازی بدنه تلویزیون دوو را بررسی میکنیم:
- استفاده از پارچه نرم و خشک: برای پاکسازی بدنه تلویزیون، از پارچه نرم و خشک استفاده کنید. پارچه را بر روی سطح تلویزیون قرار داده و با حرکات نرم و بدون فشار، گرد و غبار و لکهها را از روی بدنه تمیز کنید. از استفاده از پارچههای خشن یا محلولهای شیمیایی قوی خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث خراشیدگی یا آسیب به سطح تلویزیون شود.
- پاک کردن خطوط و شکافها: در هنگام پاکسازی بدنه تلویزیون، به خطوط و شکافهای موجود در اطراف بدنه توجه کنید. برخی از گرد و غبار و لکهها ممکن است در این نقاط جمع شده و به راحتی قابل مشاهده نباشند. برای پاک کردن این خطوط و شکافها، میتوانید از یک قلم نازک و پارچه مرطوب استفاده کنید و با دقت بالا گرد و غبار را از این نقاط تمیز کنید.
- جلوگیری از ورود گرد و غبار: برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل تلویزیون، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید: استفاده از پوشش محافظ: در بازار، پوششهای محافظ برای تلویزیونها وجود دارند که میتوانند بدنه تلویزیون را در مقابل گرد و غبار محافظت کنند. با استفاده از این پوششها، میتوانید بدنه تلویزیون را تمیز نگه داشته و در عین حفظ ظاهر آن، از ورود گرد و غبار به داخل جلوگیری کنید.
- قرار دادن در محل مناسب: سعی کنید تلویزیون را در محلی قرار دهید که از ورود گرد و غبار به آن کمترین امکان را داشته باشد. مثلاً قرار دادن تلویزیون در محلی دور از درها و پنجرهها، کمک میکند تا گرد و غبار کمتری به آن وارد شود.
- استفاده از باد خنک: برای پاکسازی گرد و غبار سطح تلویزیون، میتوانید از باد خنک یا کم فشار استفاده کنید. با استفاده از باد خنک، گرد و غبار را از روی بدنه تلویزیون بادکنید. از استفاده از باد گرم یا باد فشار قوی خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث خطر برقشوندگی یا آسیب به تلویزیون شود.
- رعایت ایمنی: در هنگام پاکسازی بدنه تلویزیون، حتماً به ایمنی توجه کنید. قبل از شروع به پاکسازی، تلویزیون را خاموش کنید و از برق خارج کنید. همچنین، هنگام پاکسازی از مایعات شیمیایی قوی، مواد قابل اشتعال یا اسپریهای مستقیم بر روی تلویزیون استفاده نکنید.
با رعایت این روشها، میتوانید بدنه تلویزیون دوو خود را بهخوبی پاکسازی کرده و آن را در وضعیت تمیز و بدون گرد و غبار نگه دارید.
مراقبت از کابلها و اتصالات
مراقبت از کابلها و اتصالات تلویزیون دوو نیز بسیار مهم است، زیرا اتصالات نامناسب یا کابلهای آسیب دیده میتوانند باعث کاهش کیفیت تصویر و صدا یا مشکلات دیگر در عملکرد تلویزیون شوند. در ادامه، نکاتی برای نگهداری و مراقبت از کابلها و اتصالات تلویزیون دوو را بررسی میکنیم:
- بررسی کابلها: به طور دورهای کابلهای متصل به تلویزیون را بررسی کنید و از وجود خراشها، خم شدگیها، شکستگیها یا هر گونه آسیب دیگر اطمینان حاصل کنید. در صورتی که کابلها آسیب دیده باشند، باید آنها را تعویض کنید تا از کیفیت تصویر و صدا آسیب نبیند.
- نصب صحیح کابلها: مطمئن شوید که کابلها به درستی نصب شدهاند و در اتصالاتی که به تلویزیون و دستگاههای جانبی متصل میشوند، محکم و استوار هستند. اتصالات نامناسب میتوانند باعث اختلال در انتقال سیگنال شوند. همچنین، در هنگام نصب کابلها، از خم شدگی زیاد آنها خودداری کرده و به جای آنها، از کابلهای با طول مناسب استفاده کنید.
- مرتب نمودن کابلها: سعی کنید کابلهای متصل به تلویزیون را به صورت مرتب و منظم قرار دهید. این کار باعث جلوگیری از گره خوردن کابلها و آسیب دیدن آنها میشود. میتوانید از عروق کابل یا نگهدارندههای کابل استفاده کنید تا کابلها را در محل منظم و با فاصله مشخصی نگه دارید.
- جدا نگه داشتن کابلها از منابع حرارتی: بهتر است کابلها را از منابع حرارتی مانند رادیاتورها یا دستگاههای گرمایشی دور نگه دارید. حرارت مستقیم میتواند به کابلها آسیب برساند و کیفیت آنها را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین، از قرار دادن کابلها در مسیر عبور افراد و تلف کردن آنها جلوگیری کنید.
- استفاده از کابلهای با کیفیت بالا: در صورت نیاز به تعویض کابلها، سعی کنید از کابلهای با کیفیت بالا استفاده کنید. کابلهای با کیفیت بالا قادرند سیگنال را بهتر انتقال دهند و از تداخلات الکترومغناطیسی کاسته شوند. در صورت انتخاب کابلهای بدرستی، میتوانید از تصویر و صدای بهتری در تلویزیون دوو خود برخوردار شوید.
- نظافت کابلها و اتصالات: کابلها و اتصالات تلویزیون دوو را به صورت دورهای تمیز کنید. از پاک کردن غبار، لکهها و روغنهای موجود بر روی آنها اطمینان حاصل کنید. برای پاک کردن اتصالات، میتوانید از الکل ایزوپروپیلیک استفاده کنید. در هر صورت، قبل از پاک کردن کابلها و اتصالات، اطمینان حاصل کنید که تلویزیون خاموش و از برق جدا شده است.
- جدا نگه داشتن کابلها از موارد تیز و سخت: سعی کنید کابلها را از موارد تیز و سخت مانند لبههای تیشهها، قطعات فلزی تیز و غیره دور نگه دارید. این کار باعث جلوگیری از بریدگی و آسیب دیدن کابلها میشود.
- احتیاط در حرکت تلویزیون: در صورت نیاز به حرکت تلویزیون دوو، برخی از کابلها و اتصالات ممکن است در معرض خطر قرار گیرند. در این حالت، مطمئن شوید که تمامی کابلها قبل از حرکت تلویزیون جدا شده و سپس با احتیاط کامل آن را حرکت دهید.
این نکات به شما کمک میکنند تا کابلها و اتصالات تلویزیون دوو خود را در بهترین وضعیت نگه دارید و از کیفیت تصویر و صدای بالا بهرهبرداری کنید. به یاد داشته باشید که مراقبت منظم و صحیح از تلویزیون و تجهیزات جانبی آن، عمر مفید آنها را نیز افزایش خواهد داد.
بروزرسانی نرم افزار
بروزرسانی نرمافزار تلویزیون دوو نیز بخش مهمی از نگهداری و مراقبت از آن است. در ادامه، توضیحاتی درباره بروزرسانی نرمافزار تلویزیون دوو را مییابید:
برای بروزرسانی نرمافزار تلویزیون دوو، ابتدا باید اطلاع داشته باشید که آیا بروزرسانی جدیدی برای تلویزیون شما موجود است یا خیر. برای این منظور، میتوانید به وبسایت رسمی شرکت دوو مراجعه کنید یا دستیار صوتی خود را برای جستجوی آخرین بروزرسانیها مورد استفاده قرار دهید. در صورت وجود بروزرسانی جدید، حتماً دستورالعملها و راهنمای بروزرسانی را به دقت مطالعه کنید. این دستورالعملها شامل مراحل و روشهای بروزرسانی و نکات ایمنی مربوطه هستند. رعایت دقیق دستورالعملها به شما کمک میکند تا بروزرسانی به صورت صحیح و بدون مشکل انجام شود.
برای بروزرسانی نرمافزار تلویزیون دوو، باید آن را به اینترنت متصل کنید. مطمئن شوید که تلویزیون به شبکه Wi-Fi یا به روتر متصل است. در صورت عدم دسترسی به اینترنت، نمیتوانید بروزرسانی را انجام دهید. بعد از اتصال تلویزیون به اینترنت، میتوانید بروزرسانی را آغاز کنید. برخی از تلویزیونها بروزرسانی خودکار دارند و در صورت وجود بروزرسانی جدید، به شما اعلام میکنند و شما میتوانید اقدام به بروزرسانی نرمافزار کنید. در صورت عدم وجود بروزرسانی خودکار، شما میتوانید از منوی تنظیمات تلویزیون به قسمت بروزرسانی نرمافزار دسترسی پیدا کنید و بروزرسانی را به صورت دستی انجام دهید. برای این کار، دستورالعملهای مربوطه را دنبال کنید.
هنگامی که بروزرسانی در حال انجام است، تلویزیون را در حالت بروزرسانی بگذارید و قطع نکنید. بروزرسانی نرمافزار ممکن است زمان بر باشد و تلویزیون ممکن است چندین بار راهاندازی مجدد شود. در این فرآیند، حتماً قطع برق تلویزیون را نکنید، زیرا ممکن است باعث خرابی نرمافزاری یا سختافزاری شود. پس از اتمام بروزرسانی، بررسی کنید که تغییراتی که در نسخه جدید نرمافزار صورت گرفته است چه میباشد. شاید بروزرسانیها شامل بهبود عملکرد، اضافه شدن ویژگیهای جدید یا رفع اشکالات باشند. با مطالعه تغییرات، از قابلیتها و بهبودهای جدید نرمافزار آگاه میشوید و از آنها بهرهبرداری میکنید.
یکی از مراحل قبل از بروزرسانی نرمافزار، پشتیبانگیری از تنظیمات فعلی تلویزیون است. در صورتی که بروزرسانی با مشکل مواجه شود یا از تغییرات نرمافزار ناراضی شوید، میتوانید با بازگردانی تنظیمات پشتیبان، به حالت قبلی بازگردید. بروزرسانی نرمافزار تنها یک بخش از نگهداری تلویزیون دوو است. برای حفظ عملکرد بهتر و طولانیمدت تلویزیون، مراقبت و نگهداری دورهای از آن لازم است. این شامل تمیز کردن منظم صفحه نمایش، جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل تلویزیون، استفاده صحیح از منابع تغذیه و عملکرد بهینه آن است.
توصیه میشود که برای بروزرسانی نرمافزار تلویزیون دوو، دستورالعملهای رسمی شرکت دوو را به دقت مطالعه کنید و در صورت نیاز به کمک فنی، با مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی دوو تماس بگیرید.
تعمیرات تلویزیون دوو
- ID
در راستای رقابت و مواردی مانند چشم و هم چشمی و در کنار کم اطلاعی نسبت به نوع نیاز خودمان، بعضا هزینه هایی را پرداخت می کنیم که می شود با مدیریت درست ...
مسلماً همه ما میدانیم در بین نمونه های مطرح تلویزیون در بازارهای امروزی، نمایشگرهای k 8 حرف زیادی برای گفتن دارند. زمانی که نمایشگرهای K4 پا به عرصه ...
تکنولوژی هر روزه در حال پیشرفت است به گونه ای که وسایل دیجیتال تشنه آمیخته شدن با فناوری های جدید هستند و تولید کنندگان هم برای درخشیدن و ابداع هر چه ...
ممکن است به نظر برسد که فناوری تلویزیون های اولد جدید تفاوت چندانی با پنل های LED گسترده تر موجود در بازار ندارد. اما کلمه «ارگانیک» به معنای تفاوت ...
تلویزیونها از تکنولوژیهای پیشرفته امروزی هستند که در بسیاری از خانهها و محیطهای کاری استفاده میشوند. تلویزیونهای دوو، یکی از برندهای محبوب در ...
تعمیر و تعویض پنل تلویزیون دوو
اصلی ترین و گران قیمت ترین بخش تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی پنل و یا همان صفحه نمایش آن است که ارزش آن برابر ارزش ...